Жылы мезгілдің басталуымен маусымдық көкөністер мен жемістер біртіндеп шипажайдағы диетаға қосылады.
Шипажайдың көктемгі-жазғы мәзірінде маусымдық көкөністерден тағамдар пайда болды: цуккини, гүлді қырыққабат, баклажан. Көкөністер бұқтырылған және пісірілген түрінде гарнир тағам ретінде беріледі.
Сондай-ақ, көктемгі-жазғы мәзірде қонақтарға жаңа маусымдық жемістер ұсынылады: құлпынай, шие, өрік, шабдалы және т. б.
Біз аймақтық жеткізушілердің маусымдық өнімдерін тағамды дәмді және пайдалы ету үшін қолданамыз.
Шипажайда жаңа піскен көкөністер мен жемістер жыл бойы: көкөністер салаттар мен тілімдер түрінде, ал жемістер десертке беріледі.